maanantai 28. huhtikuuta 2014

"Äiti, mä haluun olla panda!"

Neitimme 5½v ilmoitti topakasti sunnuntai-iltana. Päiväkodilla siis vappunaamiaiset keskiviikkona. "Voitko sä tehdä sellasen puvun jooko??" Noh, äitipäs otti ja kurkisti googleen, haki ideaa asua varten. Ensimmäisenä löytyi naamari.
Tämän kaava/pohja löytyi nettiä koluamalla. Eikun A4 kopiopaperi näyttöä vasten ja piirtäen, tulostin ei tahdo olla yhteistyössä mun kanssani. Korvat ideoin itse, samoin nuo silmän mustat osat ja rusetin. Ja tästä tuli aivan järkyn suuri tuon pienen päähän, joten teinpäs uuden.
Tähän otin mittaa päästä, piirsin lapsen naamaa vasten kaavaaperille sopivamman koon. Hyvä tuli, justiinsa sopiva!
Paidan peruskaava jostain SK:stä. Muokkasin siihen rinnan kohdalle tuon katkoksen, ikäänkuin se pandan massu. Etukappaleelle tein rypytystä poikkisaumaan. Helman huolittelu meni hieman pipariksi.. Materiaalina lahjoituksena saatu valkoinen trikoo, ja EK:n palalaarilöytö. Melko erilaisia tunnultaan, mutta silti hyvin toimii.
Legginsit ihan perussettiä peruskaava, ja trikoo sellaista putkella olevaa resorimaista; mutta ohutta. Samaa kuin paidassa.
Hame tehty puuvillahameen kaavalla. Joustocollegea ja sitä samaa EK:n palalaarilöytöä kuin paidassa. Helmakaitaleen laskostin rypytysten sijaan (kolmesti katkennut rypytyslanka, juu nou?). Helmaan surautin vielä puuvillapitsiä, Karnaluksin tuliaisia. Pitäähän sitä nyt tyttömäistä olla!
Neiti itse oli sangen tyytyväinen, olisi halunnut jo himmailla puvussaan eilisen päivän! :) Joskus voi päästä vähän helpommallakin! Ensimmäiset panda-asu kuvat mitä löytyi oli koko haalareita tassuineen kaikkineen... Hauskaa vappua ja maltillista siman nautiskelua!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti