maanantai 7. huhtikuuta 2014

Siitä tuli kuin tulikin takki!!

Siitä epämääräisesta kaava ja kangasläjästä siis. Muutaman kerran tuli mieleen, että heitän koko tekeleen roskiin, tai silppuan pienen pieniksi paloiksi.. Onneksi en!!!
Se on IHANA! Minun!! Taskuina ihan ikioma sävellys, omasta kädestä piirretty "tumppu", taskunsuu kantattu puuvillakantilla. Takin etureunat ja huppu myös kantattu, Helmaan tehty käänne jonka tikkasin sik-sakilla.
Vuorin virkaa toimittaa tuo pitkään marinoitu aarteeni, iänikuisen vanha pussilakana. Lienee kotoisin -70-80 lukujen mailta. Ja se on IHANA!!
Niskassa ripustuslenkkinä yksien farkkujen vyötäröltä pelastettu lenksu. Niskaan jouduin tekemään pienen paikkauksenkin, kun hauras lakana repesi hieman..
Hihoihin laitoin vuoriin resorin kiinni (inhoan että ranteisiin käy veto), ja farkkuun tein käänteet, ovat siis irti toisistaan. Oli viikonlopun jo käytössä, ja toimii näinkin. Mutta kertakaikisen ihana takki, ja ihan justiinsa mun näkönenkin! Kaavana toimi siis Suuren Käsityölenhden sadetakkikaava nro.3/2010. Tähän takkiin kaavaa muokattu siten, että helmasta lyheni ainakin 35cm, ja sivuista kavennettu reilulla kädellä (kolmeen eri kertaan). Hihaakin taisin pikkasen kaventaa. Mutta hyvä tästä tuli, seuraavaan osaan jo leikkuuvaiheessa muokata kaavaa; kyllä, aivan takuulla teen seuraavankin!! :D

1 kommentti:

  1. Tosi kivan näkönen! Minun takki on edelleen alottamista vaille :P

    VastaaPoista